Прокуратурата отдавна е доказала, че е фабрика за лъжливи новини и

...
Прокуратурата отдавна е доказала, че е фабрика за лъжливи новини и
Коментари Харесай

Методи Лалов: Случаят с атентата е пълен провал, никога няма да се разбере обективната истина


„ Прокуратурата от дълго време е потвърдила, че е фабрика за лъжливи новини и институция, която не умее да разкрива обективната истина. Случаят с Иван Гешев е следващото доказателство. Прокуратурата се опита да ни убеди, че това, което виждаме, е нещо друго. В рамките на дни получихме толкоз спорна информация, че занапред прокуратурата в никакъв случай няма да успее да убеди обществото, че това, което сервира като крайна версия, е справедлива истина “.

Това сподели пред юристът и самостоятелен общински консултант Методи Лалов, някогашен ръководител на Софийския областен съд. И добави:

Прокуратурата е институция на инсценировките, на формалното осъществяване на отговорностите си и бухалка. “ Според него и службите, и Министерство на вътрешните работи са институции, които се преобладават от ГЕРБ и от прокурорските осъществявания на Гешев. Затова и няма подозрение, че „ те могат да създадат едно официално нападение, с цел да показват Гешев като герой против престъпността “.

„ Ако е инсценировка, това демонстрира институционален разпад и разпад на държавността. А в случай че не е, демонстрира същото – слабостта на тези служби разрешава някой да провежда сходно нещо “, съобщи Лалов. По думите му случаят с атентата е цялостен неуспех и в никакъв случай няма да се разбере обективната истина.

Той акцентира, че съдебната система от дълго време е трансформирала всички гаранции за добра работа в инструмент на работа към задкулисието: „ Когато няма публичен надзор, тогава надзор върху магистратите слага задкулисието. Иван Гешев е разбеснялото се куче на прокуратурата и единственото потребно, което прави, е, че форсира процесите по проглеждане на обществото за потребност от правосъдна промяна “.

Според него Бойко Борисов няма интерес от нея: „ Гешев и Борисов са страните на една и съща монета. Единият оцелява посредством другия и противоположното. Няма да има правосъдна промяна, с цел да може Гешев да остане без публичен надзор, до момента в който може. И няма да има отговорност на Борисов, до момента в който Гешев е основен прокурор “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР